Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » новини » Жовтий рівень небезпеки та різке погіршення погодних умов: синоптики попереджають про туман та ожеледицю

Жовтий рівень небезпеки та різке погіршення погодних умов: синоптики попереджають про туман та ожеледицю

Близько 6 години ранку з заходу на територію області зайшов циклон, що сформувався в Західній та Центральній частинах України. Рухаючись Харківщиною у північному напрямку, він супроводжується мокрим снігом та поривами вітру до 15-20 м/с. За прогнозами Українського гідрометцентру, близько 14 години повітряні маси із Заходу, Центру та Півдня спричинять підвищення температури повітря до +2 - +4 градусів. На межі зіткнення Західно-Центрального та Південного атмосферних фронтів місцями може випадати крижаний дощ.

Через різкий перехід температури через 0° на дорогах утворюватиметься ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем. Будьте уважними, дотримуйтесь правил дорожнього руху, дистанції, швидкісного режиму та не заважайте роботі спецтехніки. Адже, аби уникнути ускладнень та зупинок руху, усі підрядні організації Служби наразі перейшли на посилений режим роботи.